Nancy Poleon: “Vrouwen moeten meer invloed hebben op hun toekomst”

Normal d5910fe8433f5e3d3ce2c5d459db2e91834a2aad
09-11-2020 | 07:41

Nancy Poleon heeft jarenlang ervaring in de muziekindustrie. Die kennis past ze nu toe om vrouwen die vooruit willen in hun carrière te helpen door middel van personal branding. Ze is oprichter van BrandedU, een organisatie voor de bevordering van de positie van vrouwen in het bedrijfsleven. Dit jaar is Nancy een van de ambassadeurs van ActionAid’s Women’s Rights Challenge.

Waar komt haar passie voor vrouwenrechten vandaan?

Als sterke vrouw met een mening werd Nancy tijdens haar carrière bij een platenlabel snel weggezet als bitch. Dat was het moment waarop ze zich realiseerde hoezeer feminisme nog altijd nodig is. Ze wilde niet langer denken: ‘Als ik dit zeg, ben ik een bitch.’ Ze vindt het belangrijk dat haar mening en de meningen van de vrouwen om haar heen ook tellen – ongeremd en zonder angst.

“Vrouwen zijn de helft van de bevolking,” zegt ze. “Hoe kan het dat we tot de dag van vandaag nog steeds onderdrukt zijn en als minderheid gezien worden? Het is toch belachelijk als je nu een zoon of dochter krijgt en je al weet dat je zoon meer rechten heeft?”

Tegenwoordig geeft Nancy vrouwen de tools om hun dromen en visies waar te maken. “Mijn focus ligt bij het empoweren van vrouwen. Ik train vrouwen om topposities in te nemen en om zichzelf vooral niet klein te houden. Ik streef naar meer gelijkheid aan de top door vrouwen de tools te bieden om zelf leiders te worden.”

“Ik denk dat vrouwenrechten en vrouwelijk leiderschap de kern vormen van een democratie. Hoe meer vrouwen gelijkwaardig worden behandeld, hoe meer dat ook voor andere gemarginaliseerde groepen geldt. Gelijkheid gaat voor mij niet alleen om vrouwenrechten, het gaat om mensenlevens.”

Women's Rights Challenge

Dit jaar is Nancy een van de ambassadeurs van de Women’s Rights Challenge. “Ik steun deze challenge omdat ik me wil inzetten voor mijn zusters in Afrika, Azië en de rest van de wereld. Corona heeft nog duidelijker gemaakt dat we allemaal met elkaar verbonden zijn.” Ze is zich nog wel mentaal aan het voorbereiden op de 35 push-ups. “Ik hoop dat iemand me gaat trainen.” Niet gevreesd Nancy, coach Lorraine stoomt je door middel van de work-outkalender helemaal klaar!

 

Steun Nancy's actie >>

 

>> Volg Nancy op Instagram via @nancy_poleon