Ik maak me sterk voor vrouwenrechten!

Marionne Remkes - van Woensel

Nog te gaan tot 1 november

Qr
van totaal € 150 (143%)

Ik maak me zeker sterk voor vrouwenrechten! 35% van alle vrouwen wereldwijd krijgt te maken met een vorm van geweld en dat zijn er 35 procent teveel!

Tijdens de coronacrisis neemt (huiselijk) geweld tegen vrouwen over de hele wereld nog eens toe. Ook in Nederland zien we een stijging. 

Ik ben persoonlijk gemotiveerd om me sterk te maken voor vrouwenrechten omdat ikzelf de vette pech heb gehad om ook in aanraking te komen met geweld. In mijn geval vooral seksueel geweld. Op mijn veertiende ben ik door vier klasgenoten meegelokt naar het Henry Dunant park in 040. Daar ben ik zwaar aangerand. En vervolgens twee jaar lang daarover gepest omdat het verhaal op school rond ging dat ik het zelf wilde.

Op mijn achttiende tijdens het ophalen van mijn MEAO schoolrooster en programmaboekje (zo heette dat toen nog) ook weer te maken gehad met seksueel geweld. Nu echter door een onbekende, die mij vanaf achter het station tot aan waar vroeger de Campina zat, heeft bedreigd en achterna heeft gezeten. Maar ook was er in mijn jeugd vroeger thuis geen stabiele gezinssituatie.

Mijn ervaringen met deze vorm van geweld hebben mij voor een deel gemaakt tot de vrouw die ik nu ben. Heel lang heb ik er niet over kunnen praten, uit schaamte en ik hierdoor de schuld vooral bij mijzelf neerlegde. Die schaamte ben ik nu voorbij want we kunnen het alleen een halt toeroepen wanneer we het bespreekbaar maken en actie kunnen ondernemen.  

Want helaas is geweld tegen vrouwen nog steeds aan de orde van de dag. Vrouwen zijn en worden nog steeds slachtoffer van (sexueel) geweld. Dit is geen ver van mijn bed show; dit gebeurt overal over de hele wereld.

In Zuid Afrika heb ik in 2007 gewerkt met meisjes tussen de zes en zestien jaar, in een buitenschoolse opvang. 80% (!!!) is/was slachtoffer van (sexueel) geweld. 

Daarom zet ik mij persoonlijk in voor dit goede doel. En vraag ik jullie mij te sponsoren voor mijn Challenge die ik aan ga. Vanwege mijn artrose & reuma kan ik geen 35 push-ups doen dus heb ik mijn eigen uitdaging bedacht: 35 kilometer indoor fietsen op mijn fietstrainer! 💪

Vanaf 1 november ga ik de strijd aan en op mijn manier iedere dag trainen om op 25 november (de Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen) 35 kilometer indoor te fietsen. Of dat lukt, weet ik niet maar ik zal tot het uiterste gaan! 💪

Wil je mij steunen met een donatie? De opbrengst gaat naar het werk van ActionAid om de positie van vrouwen wereldwijd te verbeteren en geweld tegen te gaan.

Dank je wel! ❤

PS: als je zelf ook mee wilt doen aan deze challenge, meld je dan aan!

 

Bekijk alle
€ 10 02-10-2020 | 10:25 Ik sta achter het doel van de actie.
€ 5 02-10-2020 | 10:13
€ 20 01-10-2020 | 05:58
€ 20 01-10-2020 | 05:43
€ 10 30-09-2020 | 20:27