Ik maak me sterk voor vrouwenrechten!

Edith Verzee

Nog te gaan tot 1 november

Qr
van totaal € 150 (6%)

35% van alle vrouwen wereldwijd krijgt te maken met een vorm van geweld. Tijdens de coronacrisis neemt (huiselijk) geweld tegen vrouwen nog eens toe. In Nederland zien we een stijging, in Oeganda een verdubbeling en in Bangladesh is het aantal geweldsmeldingen met 983 procent toegenomen. Bizarre cijfers toch?!

Door mee te doen aan de Women's Rights Challenge van ActionAid vraag ik aandacht voor geweld tegen vrouwen en zet ik me in om dit tegen te gaan. Vanaf 1 november ga ik iedere dag trainen om op 25 november (de Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen) 35 push-ups achterelkaar te doen. Op deze manier zamel ik geld in om geweld tegen te gaan en vrouwenrechten te beschermen.

Wil je mij steunen met een donatie? De opbrengst gaat naar het werk van ActionAid om de positie van vrouwen wereldwijd te verbeteren en geweld tegen te gaan. Dank je wel ❤

PS: als je zelf ook mee wilt doen aan deze challenge, meld je dan vooral aan!

Bekijk alle
€ 10 27-09-2020 | 08:20
Bekijk alle

Slik, wat doe ik nu?

27-09-2020 | 08:49  Ja, slik wat doe ik nu weer? Ik kan nog geen 3 push ups achter elkaar doen en nu schrijf ik mij in voor deze challenge? Wauw! Ik merk dat ik, met mijn bijna 52 jaar,  steeds meer spontaan dingen doe waarvan ik achteraf denk...wauw! Dit is weer zo'n actie. Ik kom niet meer bij! Heerlijk dit.  Maar ik ga het doen want als ik mij echt ergens voor inzet dan doe ik het ook. En dit is wel een heel erg goed doel. Dus vandaag maar eens gaan beginnen en kijken of ik van die drie lullige push ups vier knappe kan maken.    
Lees meer